Arş.Gör. Emine KURUCA ÖZDEMİR

Araştırma Görevlisi (Hemşirelikte Yönetim)

E.posta: emineozdemir@hacettepe.edu.tr

2011 yılında Ankara Üniversitesi Çankırı Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik programından birincilikle mezun olmuştur. 2011–2015 yılları arasında Ankara Özel Güven Hastanesi’nde genel yoğun bakım hemşiresi, genel yoğun bakım klinik eğitim hemşiresi ve genel yoğun bakım sorumlu hemşiresi görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelikte Yönetim Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Bilim uzmanlığı derecesini 2018 yılında “Hemşirelerin Örgütsel İklim ve Psikolojik Güçlendirmeye İlişkin Değerlendirmeleri” başlıklı tez ile Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi Programından almıştır. Aynı üniversitede Hemşirelik Esasları Programında doktora eğitimine devam etmektedir.

Akademik özgeçmiş için tıklayınız.

Bazı Yayınları:

• Duygulu, S., Başaran Açıl, S. Kuruca Özdemir, E. & Erdat, Y. (2020). COVID-19 Salgını: Yönetici Hemşirelerin Rol ve Sorumlulukları. Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi7(Özel Sayı), 34-46.

• Kuruca Özdemir, E. Başaran Açıl, S., Erdat, Y. Dahili ve cerrahi kliniklerde hemşireden hemşireye hasta teslimi: sistematik derleme. 6. Uluslararası 17. Ulusal Hemşirelik Kongresi, 19-21 Aralık 2019. (Sözlü Sunum).

• Kuruca Özdemir, E. Abaan, E.S. Nurses’ Perceptions of Organizational Climate and Psychological Empowerment and the Correlation Between Two Constructs. 7th International Nursing Management Conference. 25-27 October 2018. (Oral presentation).

• Kuruca Özdemir, E. Abaan, E.S. Nurses’ description of their work environment in both positive and negative terms. 7th International Nursing Management Conference. 25-27 October 2018. (Oral presentation).

• Duygulu, S. Basaran Acil, S. Abaan, ES. Kuruca Özdemir, E. Academic–clinical partnership: A way of developing nursing students’ competencies. 7th International Nursing Management Conference. 25-27 October 2018. (Oral presentation).