Arş. Gör. Dr. Rabiye AKIN IŞIK

Araştırma Görevlisi (Doğum-Kadın Hastalıkları Hemşireliği)

E.posta:

2004 yılında Ege Üniversitesinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra T.C. S.H.Ç.E.K Buca Kız Yetiştirme Yurdu ve T.C. S.H.Ç.E.K. Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde Hemşire olarak çalışmıştır. 2009 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde Doğum ve Kadın Hastalıkları Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine ve 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde Doğum ve Kadın Hastalıkları Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Sağlığı Hemşireliği Programında doktora eğitimine başlamıştır. Eylül 2013 tarihinden itibaren Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2019 Şubat ayında doktora eğitimini tamamlayarak araştırma görevlisi doktor olarak görevine devam etmektedir.

Akademik özgeçmiş için tıklayınız.​

Bazı Yayınları:

• Terzioğlu, F., Yücel, Ç., Koç, G., Şimşek, Ş., Yaşar, B. N., Şahan, F. U., Akın, R., ... & Mert, M. (2016). A new strategy in nursing education: From hybrid simulation to clinical practice. Nurse education today39, 104-108.

• Altuntuğ, K., Ege, E., Kocoğlu, D., Akın, R., & Demirören, N. (2017). Prevalence of dispareunia in women within postpartum one-year period and related factors. Journal of Human Sciences14(2), 1669-1673.

• Pars, H., Akın, R., Sahin, N. E., Cinar, S., Aslan, F., & Duygulu, S. (2018). Turkish health field periodical editors' Views on publication process and ethical problems. Nigerian journal of clinical practice21(3), 264.